Your Site Title
REWENTBERG.jpg

Reventberg

 Villa Reventberg

 
 

Barnfamiljen skapar sitt drömboende genom att bygga till, öppna upp och ändra planlösning. Hela tomten påverkas av bygget som pågår under lång tid. 

Uppdraget: Skapa en barnvänlig, lättskött tomt för lek och umgänge, med tydligt formspråk och mjuka linjer. Låter lätt men är svårt, när hela tomten ligger på en bergknalle och i sluttning. 

Vi försökte att höja ytor där berget låg grunt och plantera i skrevor så att tydliga öar av trädgård ackompanjerade naturen på tomten. Mjuka kurvor av cortenstål hjälper robotgräsklippare att hitta rätt och barnens fötter att inte trampa på fel plats. 

Stora ytor med samma växtslag hjälper ögat att få lugn i sinnet och frid i själen. Vi har valt ett hösttema och ett vårtema som avlöser varandra i samma färgskala.