Your Site Title
kempe90.jpeg

Kempe

 

 Villa Kempe

 

Drömmen var att bygga en pool på tomten och skapa en oas för kontemplation mitt i vardagen. Vi lyckades, även om muren i natursten vållade en del bekymmer hos byggnadsnämnden. Sprängningen gick galant och poolen kom på plats sent i oktober. Tack vare en varm höst rullades gräsmattan i november.

Den andra halvan av tomten fick nya gångar av kalksten och nya gråmålade spaljéer som insynsskydd. Mot gatan planterades färdig häck 180 cm Liguster och i rabatterna trängs nu b.l.a. Hortensia 'Anna Belle' med det vitstrimmiga tuvröret Calamagrostis 'Overdam', daggkåpa och blekgul daglilja 'Joan Senior'. Trädgårdsgången i i ölandskalksten byttes mot en grå slät kalksten och är nu lättare att både gå och cykla på.

"Vi anlitade Ulrika Sommar för en total make-over av vår trädgård när vi flyttade in i vårt hus. Resultatet blev enastående, både estetiskt och funktionsmässigt. Att som i vårt fall ta hjälp av Ulrika Sommar för stora delar av trädgårdens löpande skötsel medför att den alltid är i toppform och att vi själva kan utnyttja tiden till att njuta av den istället för att bekymra oss över den."

- Mattias