Your Site Title
ÅSTRÖM.jpg

Åström

 Åström

 
 

Med en vidunderlig vy och i brant sluttning ligger denna villa. Här bor en familj som vi känner sedan tidigare uppdrag och vår process att skapa trädgård var igång redan vid första fikat. 

Vi började med att reparera ett undermåligt stenarbete och förbättra gångstråket ner till sjön. En hel del gräsmatta har blivit perennrabatter med syfte att minska skötsel och öka upplevelsen av trädgård från terass och vardagsrum. 

Vi valde perenner med utgångspunkt från de många rådjur som rör sig i området. Vi valde färger i kontrast mot huset och former som bröt upp de vertikala murarna.

Pelarek, 'Quercus palustris', Rödbladig bok, Fagus syvatica 'Atropunicea' i häckar och klot. Mattbildande vintergröna ytor av Eldtorn, Pyracantha Anatolia täcker tacksamt in de brantaste sluttningarna. Till sommaren kommer stora blåa fält av Geranium 'Rozanne' att kanta gången ner mot sjön och badplatsen. 

Invid bilparkeringen och fram till husets huvudentré har vi valt att plantera rejäla gröna buskage av bambu, Fargesia murileae. De utgör en frodig och oöm ram för bilar och landbandyspelande ungdomar.