Your Site Title
OLSSON.jpg

Olsson

 Villa Olsson

 
 

Ett fantastiskt högt och fritt läge ovan hustaken på Lidingö. Här har ägaren tillsammans med arkitekter och inredare skapat sitt drömhus. Fortfarande pågår husbygget både in- och utvändigt men för att kunna transportera de stora träden och buskarna på tomtens branta sluttning behövde växterna planteras parallellt med husbygget. Lite komplicerat och härligt utmanande. 

Ett hus med stora fönster kräver att man funderar över utsikten - är grannens tak vackert nog eller är en grön vägg att föredra? Vi valde en 3m hög avenbokshäck. Ett rejält Manchuriskt valnötsträd är nu också upplyst så att alla kan beskåda det - inte bara besökarna invid poolen. 

Det hörn som utgör husets entré har fått rejäla plattor av betong och en stram inramning av en platsgjuten betongklack. Som motvikt till alla hörn och kanter planterade vi en hel liten familj av klotformade buxbom och avenbok tillsammans med ett fint flerstammigt Acer griseum. När sockblomman bildat matta tillsammans med narcisser, tulpaner och smålök har det redan gått ett år sedan vi började förvandlingen. 

En prärierabatt och en köksträdgård väntar på oss! 

 

"Med stort engagemang, kunskap och passion har Ulrika och hennes team hjälpt oss skapa en miljö att verkligen trivas i! Tack!"

- Eric