Your Site Title
KLANG.jpg

Klang

 Klang

 
 

När man bygger ett nytt hus får man sällan så mycket tomtplanering på köpet. En grusyta att parkera på och i bästa fall en liten gräsmatta att sköta om...

Familjen K har just köpt och inrett sitt drömboende. De kontaktade oss för konsultation om hur de bäst kunde utnyttja sin utemiljö. 
Vi ritade en liten skötselfri oas med botten av sjösten. Familjen valde själva en tumlad betongsten för bilparkering och entré. 

All gräsyta ersattes av timjan i olika sorter planterade i en upphöjd droppformad planteringsbädd av cortenstål. Jorden blandades med grovt makadam för god dränering. Efter bara en sommar har mattan växt ihop jättefint. Nästa sommar blir det fjärilskalas när den blommar. 

Den finaste delen av tomten blev skogslunden, där den angränsande skogen förstärkts med Rhododendron, azaleor, en vacker japansk blodlönn och marktäckande ytor av skogsaster, myskmadra, ormbunkar och vinca. Här hade familjen inte tänkt vistas - då den låg i skuggan. 

Det behövs många sittplatser! Även en liten trädgård som denna rymmer 4; både i kvälls- och morgonsol. En liten bänk vid entrén för blåsiga dagar och en extra sittplats i lunden för en siesta på varma skuggdagar. 

Vi planterade hela trädgården på en dag medan familjen var på jobbet. Vi återkom efter tre månader och fann en trädgård på god väg att utvecklas till en pärla. Nu återstår att ljussätta och att bygga en kombinerad bod och cykelparkering så att trädgården sluts till mot gatan.

 

"Vi ser fram emot att se resultatet i vår trädgård till våren, sommaren."

- Eva