Your Site Title
bergryd10bb.jpg

Bergryd

 Villa Bergryd

 
 

Härligt, stort, vitt, nybyggt skärgårdshus, med brygga invid havsvik i syd. Gamla rejäla thujahäckar, som sedan länge varit planterade för att skilja grannar åt.

 Jag gillar inte thujahäckar men jag gillar den avskildhet som de ger. Genom att successivt beskära dem ska de bli täta, tuktade och utgöra en vacker bakgrund till fina rabatter. Blickfång från husets uteplatser.

Den stora skärgårdsrabatten planterades genom markduk och täcktes med sjösten för att minska erosion och uttorkning av vind och sol. Växtvalet grundar sig på lång säsong, tålighet, doft och färg. Säsong från tidig vår till sen höst.

 Växter i urval: Nepeta 'Walkers Low', Salvia nemorosa 'Caradonna', Calamintha nepeta, Anaphalis triplinervis 'Schnee', Bergenia  'Vinterglöd', Echinops bannaticus 'Veitch's Blue', Verbascum chaxxii 'Album', Hylotelephium, Miscanthus sinensis, Thymus coccineus.

Dessutom; befintlig Sorbus, knotig o vindpinad, Rosa 'Nevada', Buddleja 'Ellens Blue', Euonymus alatus, Pinus 'Humpy'.

 

“Visst blev vår trädgård väldigt fin i april-maj. Men inte bara det utan även långt in på hösten till och med när löven fallit. Allra bäst är dock att Ulrika & Co ser till att den alltid är lika fin. Helt utan att vi behöver tänka på vad som behöver göras. Nu har vi en trädgård som vi bara njuter av, inte längre några trista ”räddningsaktioner” efter egna mindre bra eller senkomna insatser…”

- Mats