Your Site Title
FRIBERG.jpg

Friberg

Villa Friberg

 
 

Huset är arkitektritat och har en fantastisk placering i kanten av ett friluftsområde. Tomtens baksida består av blåbärsris, mossa, tall och hela härligheten spelar in i familjens vardagsrum genom ett stort vinklat panoramafönster.

Genom att ljussätta befintlig växtlighet av Rhododendron med ledljus och en vacker ek med en kraftigare markarmatur kunde vi mejsla fram en tavla för årets mörka dagar. Här på baksidan har familjen också fått en efterlängtad badtunna och en kontemplativ sittplats- mitt i naturen!

Framsidan, entréträdgården & parkeringen. Vi bytte ut markbeläggning och trappan mot en ljus kalksten som höjer kontrasten mot det svarta huset. Vi återanvände virket ur befintligt staket – men vände ribborna vertikalt och målade dem svarta. En ny grind gör det spännande att komma hem och trappan blir en plats för privat umgänge. Just vid dörren planterade vi en stor bonsaiklippt japansk lönn- en kostsam men verkligt stilig solitär som förstärker familjens goda smak och intresse för form. Tre fina klotlönnar bildar parad i entrén som också är ljussatt. Buxbomskloten får sällskap av Allium 'Purple sensation' och Allium aflatunense på våren och har underplantering av Geranium maccrorhizum. En enkel och lättskött väg hem.