Your Site Title
RIETZ.jpg

Rietz

 Rietz

 
 

I en liten trädgård kan under ske- om man har lite mod att tänka nytt. Radhuset i Saltsjöbaden hade en liten nertrampad gräsplätt och många vildvuxna buskage- vilket gjorde ytan att vistas på trång och utsikten från huset dyster. Resolut togs all gräsyta bort och ersattes av en rund ring av cortenstål. 

Övrig yta belades med tumlad sjösten och grå kalksten. Som ersättning för gräs, en matta av timjan som doftar, blommar och prunkar samtidigt som den är en kalasplats för fjärilar, bin och nyttoinsekter. Vi blandade tre olika sorters timjan för längre hållbarhet. Gråtimjan trivs bättre skugga men blommar sämre, Coccineus och Album är vintergröna och behöver inte skötas om ett enda dugg. Gräsklipparen kunde således säljas och skapa plats för annat i det lilla förrådet.

 Två praktexemplar av Cornus 'Eddies White Wonder' bildar nu parad i trädgårdsgången och matchar perfekt husets gula dörr i blomning- men till hösten sprakar hon i rött tillsammans med det klättrande vildvinet.

Färg och form saknas knappast i denna lilla täppa och inte heller plats. När sonen i huset tog studenten fanns plats för tre stora långbord, utan att någon rabatt blev nertrampad. En trädgård att njuta i och vila ögonen på även vintertid- då den också är upplyst av små fina ledlampor