Your Site Title

START

 
C7CA5A41-3C81-4EB8-85D9-22D828512AFE.JPG
 
 
 

September är nog månaden då vi trädgårdsmänniskor njuter mest.

Äntligen får vi skörda med alla våra sinnen.

Det doftar aromatiskt från rabatterna där höstanemoner, stenkyndel, kärleksört och chokladblommor nu är i sin högform, gräsens plymer vajar och har denna sommar nått rekordhöjder.  

Formgivningen av de trädgårdar som skapades på ett papper i mars är nu verklighet och föremål för utvärdering. Det är en konst att skapa med växter eftersom resultatet hela tiden förändras. Varje säsong har sina utmaningar.

Ibland är vi stumma av förundran och mållösa över tillväxten men tråkigt är det aldrig och arbetet förnyas ständigt.. 

Solljuset är blekare nu, dagarna sköna och shortsen ännu trädgårdsmästarnas favoritplagg. Vi har skördeglädje och njuter av äpplen som dunsar och druvklasar som dignar. Under september ska vi gjuta flera dammar och skapa möjligheter för insekter och fåglar att bada och för stjärnhimlen att spegla sig mot kvällen. När mörkret faller vill vi se hur lamporna lyser. Spännande höstsiluetter och vackra träd ska mejslas fram. 

Mitt i augusti började Niclas vår nya trädgårdsmästare – han ska hålla alla växter i schack och se till att de nya planteringarna får kungar och drottningar rätt placerade. Niclas kommer från Göteborg och är en formgivare med stort intresse för det skapande som vi brinner för. Gröna livsrum där alla trivs. 

Välkommen Niclas du kommer så lagom till höstrustningen-och äppelpajernas tid!

 
small leaf.png