Your Site Title
SJÖGREN.jpg

Sjögren

 Villa Sjögren

 
 

Villan byggdes på 70- talet och bytte nyligen ägare. Det krävdes en insats invärtes och vips var huset modernt. Tillhörande jordplätt var dock kvar i sin Törnrosasömn. 

Vi ville förstärka den strama husarkitekturen med rena linjer, och delade därför in ytorna utomhus i kvadrater motsvarande huskroppen framför huset. Genom dessa lades en diagonal trädgårdsgång i kalksten. På så vis kunde vi sluta insynen från gatan rakt in mot huvudentrén och samtidigt skapa en fin promenad. De båda trekanterna planterades med Magnolia träd " Merrill" passande för den varma och skyddade växtplatsen. 

Vid fötterna Buxus och Taxus klot i olika storlekar,  Miscanthus sinensis "Gracillimus"samt marktäckande Geranium macrorrhizium "Spessart." Alla växter valda för sin friska och gröna kontrast till husets bruna tegelfasad. Frodigheten i grönt kompletteras på våren av lökar. Orange liljeblommande tulpaner Ballerina avlöses senare av Allium purple sensation och aflatuense. Under sensommaren bildar gräsen busig volym ihop med sommarblommande Verbena Bonariensis och (fågelsådda) solrosor.