Your Site Title
bois60.jpg

Bois

Villa Bois

 
 

När åren går består fin trädgårdsarkitektur och välgjord växtplanering. Omsorg och skötsel krävs i form av beskärning och jordbruk så att proportioner och trivsel bibehålls.  

Den här trädgården har fina kvaliteter, men materialen som användes för 20 år sedan var värda att byta ut i samband med att poolen behövde renoveras. I stället för betongtegel med mycket ogräs i fogarna lade vi en platta i grå granit samt nya trappsteg. 

 Invid poolen uppfördes en låg mur av leca istället för den risiga häcken av brudspirea. Plötsligt blev rummet stort, ljust och soligt. Bakom muren växer nu Fargesia murileae, bergsbambu, som ett mjukare grönt skydd mot gatan. En rödbladig flikbladig lönn ger den befintliga Prunus serrula fint sällskap och några buskar av Cornus 'Ivory Halo' bildar vacker bladkontrast med sitt vitstrimmiga bladverk.

 I backen ovanför den nya lilla naturstensmuren har vi fyllt en massa fin jord och skapat plats för lundväxter som blickfång i svalkan under en stor hägg. Brunnera 'Jack Frost' och Geranium 'Rozanne' väver ihop jorden och stora partier av blanka hasselörtsblad hjälper till.

 I mitten tronar Viburnum furcatum ackompanjerad av befintliga vintergröna Viburnaum pragense. Nu väntar vi på nästa fas– vårblomningen.  Vita tårnarcisser 'Thalia' och vita Allium- snöbollslökar i massor… Kloten av klippt idegran gör trappan sällskap året runt.