Your Site Title
dahl40.jpg

Dahl

 Villa Dahl

 
 

När Johanna och Sighsten köpt sitt drömhus på en lugn villagata startade samtidigt en lång resa. En process att ta fram själen och hjärtat i den då igenvuxna trädgården. De små barnen hade ingenstans att leka och önskemål fanns om avskildhet och blommande rabatter. 

Processen att dränera om grunden och spränga berg för att utöka parkeringsplatsen var tålamodsprövande för både grannar och husägare. Bygget av naturstensmuren mot gatan var nästa stora steg - ett hantverk men också en långsiktig investering som kräver bygglov och godkännanden innan den kan påbörjas. När så äntligen bilparkeringens gatsten, kalkstensgångarna och den nya entrétrappan kommit på rätt ställe hade nästan 1,5 år gått... 
Fortfarande ingenstans att leka för de nu lite större, små barnen. 

Sedan en gammal mur mot grannen reparerats och putsats kunde trädgårdsmästarna plantera barnens egna lilla täppa med njurformad gräsmatta och bara "snälla" växter, blommor och kryddor. Smultron, rabarber, blåbär, åkerbär och vinbär att äta och även gräslök, timjan, salvia och oregano. 
Fjärilsbuskar, lammöron, silverpäron, elefantgräs, bolltistlar och solhattar vimlar nu med barnen i bästa solläge.
När framtidens gräsmatta äntligen rullades ut och poolens blå vatten glittrade i solen kunde vi konstatera att vi kommit i hamn vad gällande barnen. 

De blommande rabatterna vid poolträdgården och det nya poolhuset är fortfarande under skapande. Så även en grönsaks- och fruktträdgård. Vi ser fram emot vårens dubbla tulpaner och krolliljor under körsbärsträdets skira grönska. Det är då denna trädgård ska uppfylla ägarnas önskan om doftande, prunkande rabatter och lyckliga, lekande barn.