Your Site Title
WALLENBORG.jpg

Wallenborg

Sommarhus Wallenborg

 

 
 

Här i havsbandet där klippor möter öppet hav, måsarna skriar och himlen är blå trivs vi! Här trivs också Clas och Marita och ett otal glupska rådjur. Med tidigare erfarenhet från en annan trädgård i området har vi därför försökt att plantera sådant som bestarna ratar. På klippan växte sedan tidigare gräs, röllekor, kärleksört, guldlysing och vildrosor som fått stå orörda. 

Sedan huset renoverats och fått en ny pool med kompositdäck av Timbertech, ny vacker naturstensmur och en fantastisk trappa i skiffer som ringlar sig över berget ner mot bastu och brygga var vi redo att plantera… Sedummattor täcker ytor av berget som var mindre vackra, längs sidorna utmed trappan samsas Miscanthus 'Malepartus', mörka Heletelephium 'Matrona', Anaphalis triplinervis 'Sommerschnee' och Geranium 'Rozanne', säkra växter trodde vi… Tyvärr smakade kärleksörten vi planterat toppen - redan efter första natten var den som bortblåst. Säkra buskar som Cornus elegantissima, Cornus mas, Exochorda 'the bride', buddlejor,  rhododendron, Paeonia suffruticosa och Kolkwitzia tycks inte falla dem i smaken men rosorna av vildkaraktär är inte synliga ovan mark!

Vad gör man som trädgårdsmästare? Uppdraget att skapa en blomstrande oas på en underbar plats äventyras. Vi bygger hinder, lägger ut Råväck, sprider hundhår och sätter stängsel på möjliga ställen. 

Den stora stenrabatten i söder med härliga blå salvior, stenkyndel, kattmynta, lila perovskia, vita solhattar och svavelgula röllikor tillsammans med tuvröret 'Overdam' hoppas vi får vara ifred och leva - för de är ju så sköna!

 
 
 

"Stort tack från oss. Nu ser vi fram emot våren och sommaren för att se hur allt mår efter vintern."

- Marita och Clas